طرز تهیه املت هندی,ساده و خوشمزه
مواد لازم:
- تخم مرغ- ۳عدد
- کره آب شده یا روغن- ۴ قاشق غذاخوری
- پیاز ریز خرد شده- ۳ قاشق غذاخوری
- زنجبیل تازه رنده شده- سه چهارم قاشق مرباخوری
- فلفل سبز تند خرد شده- سه عدد
- گوجه فرنگی ریز خرد شده- دو قاشق غذاخوری
- جعفری ریز خرد شده- سه قاشق مرباخوری
- زردچوبه- کمی
- شیر- یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل- به میزان کافی
طرز تهیه:
تخم مرغ را با شیر هم بزنید، سپس پیاز، زنجبیل، گوجه فرنگی، زردچوبه، فلفل سبز، جعفری، نمک و فلفل را اضافه کنید. کره یا روغن را در ماهیتابه بریزید و پس از داغ شدن مواد املت را بریزید. پس از این که قسمت بالای املت سفت شد و پف کرد، املت را برگردانید تا روی دیگر آن بپزد. املت را با نان، سبزی خوردن و ماست سرو کنید.
پاری کباب, جوجه کباب هندی خوشمزه
مواد لازم برای چهار نفر:
ران وسینه مرغ گرم بدون استخوان و تکه شده :
۴۰۰ گرم برای هر نوع
ماست :
۲۰۰ گرم
سیر رنده شده :
۵ حبه
نعناع ساطوری ریز :
۳۰ گرم
خامه سفت :
۱۰۰ گرم
پنیر خامهای :
۱۰۰ گرم
زعفران :
یک قاشق چایخوری دمکرده
فلفل قرمز :
یک قاشق غذاخوری
فلفل سیاه :
دو قاشق چایخوری
ماسالا :
یک قاشق غذاخوری
روش تهیه
در این دستور ۴ نوع جوجه هندی که در مایههای مختلف خوابانیده شده ارائه می شود. در همه دستورها مرغ را حداقل یک ساعت در مایه خوابانده، سپس به سیخ کشیده و روی آتش کباب کنید.
۱. پاری کباب: ۵۰ گرم ماست را با ماسالا، نعناع و نمک مخلوط کرده و ۲۰۰ گرم ران مرغ را در آن بخوابانید. رنگ ران کباب سبز است.
۲. تیکای مرغ: ۵۰ گرم ماست را با فلفل قرمز، سیر، ماست و نمک مخلوط کرده و ۲۰۰ گرم ران مرغ را در مایه بخوابانید. رنگ این کباب قرمز است.
۳. ۵۰ گرم ماست را با ۵۰ گرم خامه، فلفل سیاه، پنیر و نمک مخلوط کرده و ۲۰۰ گرم سینه مرغ را در آن بخوابانید. رنگ این کباب سفید است.
۴. ۵۰ گرم ماست را با زعفران دم کرده، ۵۰ گرم پنیر خامهای، خامه و نمک را مخلوط کرده و ۲۰۰ گرم سینه مرغ را در آن بخوابانید. رنگ این کباب زرد است.
«پنیر خامهای در این دستور جایگزین بالاکپنیر شده است.»
کجری یا کیچری، یکی از پلوهای معروف هندی
کجری یا کیچری، یکی از پلوهای معروف هندی است که توسط رستورانها و سرآشپزهای مختلف به روشهای متفاوتی پخته میشود. مواد ثابت در هر کجری، گشنیز ساطوریشده، ادویه، پیاز و سیر است. دستورغذایی که در ادامه میآید به عنوان یک غذای کامل بسیار ارزان تمام میشود و طعم کلی آن بابطبع ایرانیهاست.
مواد لازم برای۴ نفر:
برنج: ۴۰۰گرم، خیسشده
کنسرو ماهی تن: یک عدد (۲۰۰گرم)
پیاز متوسط: یک عدد، ساطوریشده
سیر: ۲حبه، ساطوریشده
گشنیز: یک دسته کوچک، ساطوریشده
زردچوبه: ۲ قاشق چایخوری
ادویه کاری: یک قاشق غذاخوری
گردلیمو: یک قاشق غذاخوری
ماست ساده: ۱۰۰ گرم
نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم
کره: ۳۰ گرم (۲ قاشق غذاخوری)
روغن مایع: ۴ قاشق غذاخوری
روش تهیه:
۱- روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را ۵دقیقه در آن تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد. سیر، زردچوبه و ادویه کاری را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر تفت دهید. گوجهفرنگی را اضافه کرده و ۲دقیقه تفت دهید تا مواد آب بیندازد.
۲- آب برنج را خالی کرده و آن را داخل قابلمه بریزید. کره و گردلیمو را اضافه کرده و غذا را هم بزنید تا کره آب شده و روی برنج بنشیند. ماست را اضافه کرده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. روغن کنسرو را بگیرید، تکههای ماهی را با چنگال خرد کرده و به غذا اضافه کنید.
۳- به اندازهای که یک بند انگشت آب روی برنج را بگیرد، آب جوش روی مواد داخل قابلمه بریزید. شعله را زیاد کنید تا به جوش آید. سپس صبر کنید تا آب برنج تبخیر شود. شعله را کم کرده و در برنج را بدون دمکنی بگذارید. پس از ۳۰دقیقه برنج دم کشیده است. هنگام سرو کردن، گشنیز ساطوریشده را با آن مخلوط کرده و در دیس بکشید.
نکات:
۱- در هند، همراه این غذا تخممرغ آبپز سرو میکنند.
۲- این غذا را در اصل با تکههای سرخشده فیله ماهی طبخ میکنند.
۳- در این دستور غذایی مقدار ادویه و فلفل کم شده است تا برای همه قابلخوردن باشد. در دستور اصلی ۲ قاشق چایخوری تخم خردل، ۲ قاشق چایخوری فلفل قرمز و ۲ قاشق چایخوری زنجبیل تازه ساطوریشده وجود دارد که با توجه به ذائقه اکثر ایرانیها حذف شده است.
پخت «برنج و سبزیجات» به روش چینی
تقریبا همه خانمها نه تنها طرز پخت برنج ساده را میدانند بلکه با شیوه پخت انواع دیگر پلو نیز آشنایی دارند؛ به همین دلیل تهیه «برنج سبزیجات» برای این افراد کاری ساده خواهد بود.
مواد لازم
برنج: ۱ لیوان
پیاز: ۱ عدد
کدو: ۱ عدد
هویج: ۱ عدد
فلفل دلمه: ۱ عدد
سیب زمینی: ۱ عدد
سینه مرغ: ۱ عدد
نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
ادویه کاری: ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه
۱. برنج را به مدت نیم ساعت در آب بخیسانید.
۲. سبزیجات و مرغ را به صورت خلال خرد کنید.
۳. ابتدا پیاز خلالشده را همراه با کمی روغن در قابلمه تفت داده، سپس بقیه سبزیجات را همراه مرغ و ادویه به آن اضافه کنید و با روغن تفت دهید. در قابلمه را به مدت ۵ دقیقه بگذارید تا مرغ همراه با سبزیجات بپزد. در حین پختن، مواد را با قاشق کمی هم بزنید تا ته نگیرد.
۴. برنج را پخته، در آبکش بریزید.
۵. برنج آبکششده را روی مواد درون قابلمه ریخته، سپس درِ قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا برنج به مدت ۴۰ دقیقه الی ۱ ساعت دم بکشد.
طرز تهیه املت اسپانیایی
مواد لازم:
تخم مرغ : ۲ عدد
قارچ : ۲ عدد
کره : ۲۵ گرم
فلفل : یک دوم قاشق چایخوری
فلفل دلمه : یک دوم
گوجه فرنگی : یک عدد متوسط
ژامبون گوشت یا مرغ : یک ورق
نمک : یک دوم قاشق چایخوری
روش تهیه:
تخم مرغ را خوب بزنید سپس بقیه مواد را خرد کرده، کره را در ماهیتابه آب کرده. مواد را در داخل ماهیتابه تفت بدهید حالا نمک و فلفل را اضافه کنید و در انتها تخم مرغ را هم افزوده و با بقیه مواد مخلوط کنید.
نکته :
بهتر است که این املت اسپانیایی را در فر تهیه کنید اما اگر این امکان را نداشتید از ماهیتابه استفاده کنید. در این صورت باید در هنگام طبخ املت حتما در ماهیتابه را ببندید.
بِزلیه لی پیلاو پلوی ترکی
هر چند پلوهای ایرانی با هیچ جای دیگر در دنیا قابل مقایسه نیست،امادر بین غذاهای سایر ملل خصوصا در آشپزی ترکی، پلوهایی هستند که یا در آشپزی ایرانی مشابه دارند و یا می توانند در برنامه غذایی شما قرار بگیرند.این پلوی سبز که ترجیحا بهتر است با کوفته ریزه یا مرغ خورده شود،غذایی بسیار لذیذ و دوست داشتنیست.تفاوت آن با نخود پلوی ایرانی،استفاده از نعناء،کره و آب مرغ در طبخ آنست.اصولا بد نیست که گهگاه پلوهایتان را با آب مرغ و گوشت تهیه کنید تا طعم بهتری داشته باشد و در عوض مصرف خود گوشت را کمتر کنید.فقط به یاد داشته باشید اگر آب گوشت یا مرغ به کار می برید، از برنجی استفاده کنید که به پخت آن اطمینان دارید، چون احتمال شفته شدن آن زیاد است.
مواد لازم برای ۴ نفر:
روغن مایع : ۲ قاشق غذاخوری
کره : ۲ قاشق غذاخوری
پیاز سفید متوسط: یک عدد، ساطوری
برنج : ۳۲۰ گرم، خیسانده
آب مرغ : ۷۵۰ میلی لیتر، ۳ پیمانه
نخود فرنگی : ۲۰۰ گرم
شوید ساطوری: ۶-۷ قاشق غذاخوری
نعناء ساطوری: ۴-۵ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
روش تهیه:
۱. کره و روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را ۵ دقیقه در آن تفت دهید.برنج را اضافه کرده و یک دقیقه بچرخانید.هنگامی که کاملا به کره آغشته شد،آب مرغ را اضافه کنید.
۲. به ازای هر پیمانه برنج نصف قاشق چایخوری نمک به غذا اضافه کرده و شعله را زیاد کنید تا به جوش آید.۱۰ دقیقه صبر کنید تا برنج کمی در آب مرغ نرم شود.
۳. سبزی های ساطوری ونخود فرنگی را به برنج اضافه کرده و با احتیاط مخلوط کنید تا برنج خرد نشود.شعله را کم کرده و هنگامی که آب مرغ تبخیر و جذب غذا شد، درقابلمه را ببندید و روی شعله ملایم ۲۰ دقیقه آن را دم کنید.
نکات:
۱. به جای آب مرغ از آب جوش استفاده کنید.
۲. اگر مایلید درهنگام اضافه کردن نخود فرنگی، دو هویج متوسط که نگینی ریز خرد کردهاید اضافه کنید.
طرز تهیه پینچیتو کباب اسپانیایی
این کبابهای طلایی و کوچک در منطقه اندلس بسیار پرطرفدار است؛ جایی که شما میتوانید به نزدیکترین قصابی رفته و پینچیتوی آماده را خریده و فقط زحمت به سیخ کشیدن و کباب کردن آن را بکشید.
مواد لازم برای ۴ نفر:
پودر زیره: نصف قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز: نصف قاشق چایخوری
سیر: ۲ حبه، ساطوری
پاپریکا: یک قاشق چایخوری
پودر آویشن: نصف قاشق چایخوری
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
روغن زیتون بکر: ۲ قاشق غذاخوری
سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
نمک و فلفل: به میزان لازم
روش تهیه:
۱. ادویهها را با آبلیمو، روغن و کمی نمک و فلفل مخلوط کنید.
۲. سینه مرغ را به اندازه مکعبهای ۲ در ۲ سانتیمتر خرد کنید و هر دو، سه عدد آن را به یک خلال دندان بکشید. سیخهای مرغ را در یک کاسه گرد قرار داده و مایه طعمدهنده را روی آن بریزید. حداقل ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا مرغ طعم بگیرد.
۳. سیخهای کوچک پینچیتو را روی منقل و توری مشبک کباب کنید. اگر از فر استفاده میکنید سیخها را در سینی فر نسوز چیده و ۲۰ دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد آن را بپزید.
نکات:
۱. به جای مرغ از راسته گوسفند یا گوساله استفاده کنید.
۲. بهتر است مرغ را از شب قبل در مایه بخوابانید تا بهتر طعم بگیرد.
۳. در طول پخت از مایه باقیمانده روی مرغها بدهید.
طرز تهیه املت یونانی
مواد لازم (برای 4 نفر) :
۸ عدد تخم مرغ
۱ فنجان پنیر پیتزا
۲ قاشق چایخوری آویشن
نمک و فلفل به میزان دلخواه
۴ قاشق چایخوری روغن زیتون
یک دوم فنجان پیاز خرد شده
۲ فنجان اسفناج شسته شده.
طرز تهیه :
اسفناج ها را با ۲ قاشق از روغن زیتون تفت دهید و نمک و فلفل را اضافه کنید.
اسفناج ها باید نرم شوند سپس از روغن جدا کرده و نگه دارید.
تخم مرغ ها را به همراه پنیر، آویشن، نمک و فلفل کاملا هم بزنید.
با ۲ قاشق دیگر از روغن زیتون پیاز را به مدت ۵ دقیقه تفت داده اسفناج را به آن اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید.
سپس مخلوط تخم مرغ را اضافه کنید اما هم نزنید و بگذارید با حرارت کم به مدت ۲۰ دقیقه بپزند. در ضمن فر را از قبل روشن کرده، تابه را به مدت ۴۵ ثانیه درون فر قرار دهید تا روی غذا هم حرارت ببیند.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: