روش تهیه پلـو ایتالیـایی |
اگر از درست کردن پلوی معمولی خسته شدید می توانید این نوع پلو را هم امتحان کنید. |
|
مواد لازم
سینه مرغ یا فیله خلالی شده: 250 گرم
اسفناج خرد شده: 500 گرم
هویج خلالی شده: 300 گرم
پیاز سرخ شده: نصف پیمانه
ذرت: نصف پیمانه
محلول زعفران: دو تا سه قاشق سوپخوری
قـارچ خرد شده: 300 گرم
برنج: چهار پیمانه
نمك، فلفل و ادویه: به میزان لازم
نخودفرنگی و آبلیمو: به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا پیاز سرخ شده را در تابهای ریخته و كمی روغن به آن اضافه میكنیم. خلالهای مرغ را به آن افزوده كاملا تفت میدهیم. سپس هویج را اضافه كرده، با مواد مخلوط نموده، بعد اسفناج را افزوده و به تفت دادن ادامه میدهیم تا مواد پخته و نرم شوند.
در ظرف دیگری قارچهای خرد شده را به همراه كمی روغن و یك قاشق سوپخوری آبلیمو تفت داده تا آب قارچ كشیده شود. بعد قارچها را به همراه ذرت، نخودفرنگی، نمك، فلفل و ادویه به مواد اضافه کرده و مخلوط مینماییم. حالا حرارت را خاموش كرده، برنج را آبكش نموده و مواد را به همراه محلول زعفران لابهلای برنج ریخته و برنج را دم میگذاریم. بعد از 30 تا 40 دقیقه غذای ما آماده سرو است.
نکته: استفاده از نخودفرنگی در این پلو بستگی به ذائقه شما دارد.
روش تهیه تهچین شیرازی |
تهچین یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که دستور آن در شیراز به شرح زیر است. |
|
مواد لازم
فیله مرغ (خرد شده) 500 گرم
روغن مایع به مقدار لازم
زرشک 4 قاشق سوپ خوری
شکر (نرم و دانه ریز) 1 قاشق سوپ خوری
بادنجان (ورقه ای خرد و تلخی گرفته) 4 عدد
زرده تخم مرغ 4 عدد
ماست سه چهارم پیمانه
کره (ذوب شده) 100 گرم
فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
برنج 4 پیمانه
زعفران خشک 1 قاشق چای خوری
خلال پسته مقداری برای تزیین
خلال بادام مقداری برای تزیین
طرز تهیه
1. فیله مرغ را در تابه ای حاوی روغن داغ سرخ کنید تا طلایی رنگ شود.
2. در تابه ای مقداری روغن ریخته، سپس زرشک و شکر را در آن به مدت دو تا سه دقیقه تفت دهید.
3. بادنجان ها را در تابه ای حاوی روغن داغ سرخ کنید، سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.
4. در ظرفی، زرده های تخم مرغ، ماست، کره، فلفل و نمک را با یکدیگر کاملاً مخلوط کنید. برنج خیس و آبکش شده را به همراه زعفران دم کرده غلیظ به آن اضافه کرده و هم بزنید.
5. فر را از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 190 درجه سانتی گراد تنظیم و گرم کنید.
6. در قالبی نچسب حاوی روغن، یک لایه از مخلوط برنج را ریخته و کاملاً فشار دهید، سپس به ترتیب یک لایه مرغ، یک لایه بادنجان و یک لایه زرشک بریزید، به همین ترتیب مرغ، بادنجان و زرشک را لابهلای برنج بریزید، روی قالب را با فویل آلومینیومی بپوشانید و به مدت 60 تا 90 دقیقه در طبقه وسط فر گرم شده قرار دهید تا کاملاً بپزد، پس از پخت، آن را از فر خارج کرده و در ظرف موردنظر برگردانده و روی آن را با خلال پسته، خلال بادام و زرشک تزیین و سرو کنید.
نکته: در صورت عدم دسترسی به قالب، میتوانید از تابه نچسب استفاده کنید.
طرز تهیه چلو دیزی |
چلو دیزی غذای محلی شهر كاشان به شمار می آید. |
|
مواد لازم برای شش نفر
برنج: چهار پیمانه
گوشت گوسفند یا بره: 500 گرم
لوبیا چشم بلبلی: دو پیمانه
پیاز متوسط: دو عدد
روغن محلی: 100 گرم
زردچوبه: سه قاشق چایخوری
نمك: به میزان لازم
طرز تهیه
پیازها را خرد كرده با كمی روغن سرخ میكنیم تا طلایی شود سپس زردچوبه را به آن افزوده و تفت داده تا بوی خامی آن گرفته شود. گوشت را به قطعههای بزرگ تقسیم كرده با پیاز تفت میدهیم.
لوبیا را هم اضافه كرده و میگذاریم تا مواد روی حرارت ملایم بپزد. بعد از 30 دقیقه نمك را اضافه كرده و اجازه میدهیم تا كاملا مواد پخته شوند. پس از پخت گوشت و لوبیا، برنج را شسته به همراه شش پیمانه آب، باقیمانده روغن و نمك اجازه میدهیم تا روی حرارت ملایم دم بكشد و مانند كته شود.
پس از دم كشیدن، مخلوط گوشت و لوبیا را روی پلو ریخته و چلو دیزی را با ماست سفت یا ترشی سرو میكنیم.
روش تهیه خورش گوشت با سس سیر |
این خورش از غذا های کشور های عربی حوزه خلیج فارس است. |
|
مواد لازم برای 5 نفر:
پیاز نگینی خرد شده / یک عدد
روغن / 3قاشق سوپخوری
سیر / 3حبه، خرد شده
گوشت گوسفندی / 500گرم، خرد شده
مواد لازم برای تهیه سس:
فلفل سیاه / یک قاشق سوپخوری
سیر خرد شده /10عدد
پودر زنجبیل /2قاشق سوپخوری
فلفل قرمز/ یک قاشق چایخوری
ادویه مخلوط /یک قاشق سوپخوری
دارچین / یک قاشق چایخوری
پودر هل / یک قاشق چایخوری
پودر گشنیز / دو قاشق چایخوری
زیره / یک قاشق چایخوری
محلول زعفران / یک دوم قاشق چایخوری
نمک / دو قاشق چایخوری
گوجه فرنگی / 2عدد، رنده شده
رب گوجه / 2قاشق سوپخوری
آب لیمو / 3قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
پیاز را با مقداری روغن تفت دهید، سپس سیر و زنجبیل را اضافه کنید تا رنگ آن طلایی شود. تکه های گوشت را اضافه کرده وهم بزنید تا آب آن تبخیر شود. تمام مواد لازم سس به جز گوجه فرنگی، رب وآبلیمو را اضافه کرده وبه مدت 5دقیقه هم بزنید. سپس گوجه فرنگی رنده شده را همراه با رب، آب لیمو و یک پیمانه آب اضافه کنید. بعد از به جوش آمدن آب خورشت، درب قابلمه را بسته وبا حرارت ملایم به مدت یک ساعت و نیم بپزید. می توانید آب لیمو را بعد از پختن گوشت اضافه کنید و غذا را با پلوی زعفرانی با نان میل کنید.
نکته: این دستور 35 گرم کربوهیدرات، 95 گرم پروتئین، 150 گرم چربی و 1870 کیلو کالری انرژی دارد.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: